"NaSi GoReNg ThAi"
of course nasi putih (3-4 persons)
1 paket paste tom yam (adabi)
Udang basah
1 biji bwg besar(dimayang)
2 biji telur(make sure telur ayam jgn telur lain????)
2 sudu kicap sotong(kicap siam)
2-3 helai daun limau purut(potong haluih2)
1 btg bunga kantan(potong haluih2)
cili padi(ketuk je)
nenas (potong dadu)kalau tak nak letak tak jejah pun rasanya
sedikit garam
cara2nyer:
- panaskan minyak n masukkan udang sampai dia merah. pas tu masukkan bwg besar yg dimayang sampai kekuningan.
- masukkan paste tom yam kacau sampai garing. masukkan telur, kicap sotong, cili padi, garam (cikit je sbb kicap tu dah masin), dan segala jenis daun.
- masukkan nasi putih n last skali masukkan nenas.
Senag je kan. kalau berani cuba la. selamat memasak!!
kicap sotong tu nampla sos @ sos ikan tu ke?
ReplyDeletetelur itik tak bleh ke?
lien>>>>kicap sotong tu sos ikan la. telu itik tak boleh ayam je.dan jgn telur tut!!!
ReplyDelete